Aircondition en zonwering

Een balkon op het zuid westen is warm. Naast goede zonwering hebben sommige hun woning voorzien van een echte airco + buiten unit.

Je huis koel houden begint bij het buiten houden van de zon en ramen en deuren sluiten wanneer het buiten warmer is dan binnen, de ramen pas weer open als het buiten kouder is dan binnen.

Goedkoopste oplossing: verduisterende rolgordijnen aan de binnenkant plaatsen, zo dicht mogelijk bij het raam. Kosten 120,- a 150,- per kamer. Nadeel het wordt erg donker in huis.

Beter maar een stuk duurder zijn screens aan de buitenzijde (zijramen smalle balkon) en een uitvalscherm bij het balkon. Voordeel van screens dat er voldoende licht binnenkomt en de warmte buiten blijft.

Ideaal is een airco met buitenunit aanschaffen, voor de 4 kamer heb je een unit van 18000 btu nodig. Plaats de unit op rubber om geluidsoverlast te voorkomen (vierkante plaatjes rubber zijn te koop bij karwei, tuinafdeling). Een kleine mobiele unit is wel goedkoper maar heeft vaak niet voldoende capaciteit en maakt veel herrie!

Tip: Je balkon verfraaien voor weinig. Het grauwe grijs vervangen door een kleurtje, bijvoorbeeld groen voor de vloer en wit voor plafond en muren (plafond en muren zitten tegenwoordig in schilderbeurt).
Kosten 50 euro en 2 dagen spierpijn. Koop 2,5 liter betonverf wat weggooikwasten en wat ammonia. Boen je balkon met water en ammonia, goed naspoelen met schoon water en laten drogen. Breng een 1e laag betonverf aan, laat 24 uur drogen en breng een 2e laag aan. Na een uur kun je erop lopen maar wees de eerste weken voorzichtig met stoel schuiven. 1 x in de 5 jaar nieuw laagje aanbrengen is mijn ervaring.

Kosten voor diversen verbeteringen (schattingen exclusief arbeidsloon)

Balkon groen schilderen met betonverf, geschatte materiaalkosten zo'n 50 euro en 2 x 3 uur werk.

Verduisterende rolgordijnen rond de 120,- a 150,- per kamer.

Screens en uitvalschermen. Ik betaalde voor 2 screens en elektrisch uitvalscherm 2000,- inclusief montage (2001).

Airco mobiele unit, vaak is capaciteit te laag en moet je een afvoer naar buiten maken, hoop herrie. kost rond de 2 a 300,- euro (geen aanrader)

Airco met buiten unit met voldoende capaciteit ( 18000 btu) 600,- exclusief montage, dit is zeker een dag werk (2008).

Voor vragen, tips en advies mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven


Terug naar website Home   Terug naar boven   Terug naar boven   Contact     youtube.png   Joomla 5.1.0 Webdesign & Hosting  HostingBy.nl 
  Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden!